Eestil on maailma suurim rahvalaulude kogu. Alates 1869. aastast toovad üldlaulupeod ühele lavale kokku sajad koorid ja tuhanded lauljad. Arvo Pärt on endiselt enim esitatud elav helilooja maailmas ning meie festivalid ja spordiüritused ühendavad ikka ja jälle kultuuri- ja spordiarmastajaid kogu maailmast.
Eesti on üks maailma kõige puhtama õhuga riik. Maastik on kaetud soode ja rabade, põldude ja metsade (51% maismaast) ning paekiviväljade ja -rannikutega. Igast Eesti punktist on lähima märgalani vaid 15 km.
Eesti rahvuskööki mõjutavad kõige rohkem selgelt eristuvad aastaajad ja puhas loodus. Meie toidukultuuri tähtsamad osad on oskus hoidistada köögivilju, seeni ja marju ning kasutada looduslikke hooajalisi koostisosi, mis on pärit vähem kui 200 km kauguselt.
Meie kõige pikem matkarada kulgeb läbi üheksa maakonna ja mitme looduskaitseala. 820 kilomeetri jooksul on võimalik näha rabavalt kaunist loodust: liiva- ja kivirandu, ääretuid soid ja rabasid.
Eesti suitsusaunal ei ole korstent, mistõttu ei pääse puidu põletamisel tekkiv suits välja, vaid täidab sauna. Suits lastakse välja, kui kerisekivid saavutavad soovitud temperatuuri, mis on umbes 100 kraadi.
Musta rukkileiva küpsetamine, seente ja marjade korjamine ning koduaias aedviljade kasvatamine on see, mis ühendab Eesti maarahvast ja kokakunsti ning elukutselisi peakokki. Eesti parimad restoranid on Põhja-Euroopa parimate toidukohtade nimekirjas White Guide Nordic.